A nap ERP kérdése

Mennyire elégedettek a cégek az ERP rendszereikkel?

A Panorama Consulting Services (PCS) legfrissebb felmérése szerint 59%-ban. Első látásra kissé lehangoló ez a kép, amelyet azért más megvilágításba helyez, hogy a válaszadók zöme (70 százaléka) egészében véve elégedett ERP rendszerével, 76 százalékuk egyenesen azt mondta, hogy ha újrakezdené projektjét, akkor sem választana más vállalatirányítási megoldást.

erp-elegedettseg

Jóval kevesebben (63 százalék) mondták viszont azt, hogy ERP projektjüket sikernek tartják, 21 százalékuk pedig nem tudott állást foglalni ebben a kérdésben, ami arra utal, hogy a szervezetek közel ötöde nem fogalmazta meg egyértelműen, hogy miért vezet be vállalatirányítási rendszert, így nem is mérhette vissza, hogy mit kapott a beruházástól. Majdnem minden ötödik vállalat (16 százalék) kudarcként könyvelte el projektjét.

A válaszadók több mint fele (52 százalék) elégedett vagy nagyon elégedett a bevezetett ERP rendszer funkcionalitásával, és azzal, ahogyan lefedi az üzlet igényeit (51 százalék). A szervezetek harmada (33-35 százaléka) azonban elégedetlen vagy nagyon elégedetlen volt mind a szoftvergyártó, mind a bevezetésben közreműködő partner szolgáltatásaival.

  • Megosztás: