A nap ERP kérdése

Gyorsabb és olcsóbb-e a felhő ERP kiépítése?

Igen, egy felhő ERP implementációja egyértelműen sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint egy hagyományos ERP rendszeré. Ezzel együtt, ha egy vállalat a lehető legmagasabb megtérülést szeretné elérni a beruházással, a szervezetnek nem szabad megfeledkeznie arról sem, hogy ERP stratégiájában átfogó üzleti folyamattérképről, adattisztításról, szervezeti változásmenedzsmentről, végfelhasználói képzésről és számos más feladatról is gondoskodjon.

Figyelembe véve, hogy a felhő ERP költségstruktúrája nagymértékben eltér a hagyományos ERP rendszerekétől, egy felhő ERP akár jelentős könnyebbséget is jelenthet a szervezetek számára a költségek szempontjából. Felhőalapú ERP esetén a vállalatok akár egyetlen évre is előfizethetnek a rendszerre, és nem kell egyösszegben kifizetniük a teljes vételárat.

Szintén előnyös lehet a vállalatok számára, hogy az ERP felhőalapú verziójának alkalmazása esetén nem szükséges külön hardverfejlesztést végezni, nem kell aggódni a karbantartás miatt, nincs szükség járulékos beruházásokra, és a rendszer üzemeltetéséhez nem kell az informatikai részleg segítségét kérni. Mindemellett, a felhőalapú ERP modell lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy csak azokat a modulokat rendeljék meg, amelyekre tényleg szükségük van, és akár a felhasználók pontos száma szerint is előfizethetik a szolgáltatást.

  • Megosztás: